والواشر یک متری 24 وات
معرفی والواشرها
والواشر یکی از محصولات روشنایی است که طرفداران زیادی پیدا کرده است.
از والواشرها در مکان هایی که جهت نورپردازی امکان نصب پروژکتور وجود ندارد، همچنین مکان هایی که نصب پروژکتور ظاهر نامناسبی را ایجاد می کند، استفاده می شود.
در نورپردازی ساختمان ها، ممکن است فضاهای باریک و بلند وجود داشته باشد، در این مکان ها به دلیل کمبود فضا برای استفاده از پروژکتور، بهتر است از والواشر استفاده شود.
کاربرد اصلی والواشرها برای ایجاد روشنایی، نورپردازی در فضای داخلی و نمای خارجی ساختمان ها و دیوارها و ایجاد پرده ی نور در سطوح مختلف از جمله دیوار، سقف و پل و … می باشد.
از کاربردهای دیگر آن ها می توان به ساخت چراغ های خطی پرچمی ( والواشر پرچم ) اشاره کرد. یکی از کاربرد های چراغ های خطی پرچمی تولید پرچم ایران با نور های رنگی و به صورت خطی است.
والواشر می تواند نور را به صورت خطی و به طور یکنواخت ایجاد نماید. به همین دلیل برای زیبا سازی محیط بسیار موثر است.
بررسی ساختار والواشرها
برای ساخت والواشرها از led استفاده می شود. led ها به دلیل کم مصرف بودن، برای تولید محصولات روشنایی بسیار مناسب هستند.
در led های استفاده شده برای تولید والواشر لنزی وجود دارد که از این لنز برای تنظیم زاویه ی تابش نور استفاده می شود.
زاویه ی تابش نور در حدود 30 تا 45 درجه می باشد که وجود این زاویه باعث کنترل بهتر و بیشتر برای شرایط نورپردازی می شود . فاصله و تراکم led بر روی والواشرها می تواند متغیر باشد.
یعنی می توان با تغییر در تعداد led ها و همچنین با تغییر در فاصله ی led ها، مدل های مختلف از آن ها را تولید کرد.
طراحی والواشرها به صورت خطی بوده و به دلیل استفاده از led در ساخت آن ها، می تواند امکان ایجاد رنگ های آفتابی و مهتابی و فول کالر و مولتی کالر را فراهم نمایند. همچنین والواشرها می توانند نور را در ابعاد و اشکال مختلف و در زوایای متفاوتی تولید نمایند.
والواشرها در دو نوع تک رنگ و RGB وجود دارند. همچنین والواشر دفنی نیز در بازار موجود می باشد. که از این نوع می توان در نورپردازی کف استفاده کرد.
والواشرها در انواع پرچمی، آبشاری، مولتی کالر و فول کالر RGB ، انواع LED و یا خطی تولید می شوند.
ساختار والواشرها معمولا از 4 بخش تولید شده است :
1-LED که برای تولید نور استفاده می شود.
2- بدنه
3- لنز
4- درایور
در ادامه به بررسی هر یک از این بخش ها می پردازیم :
1-LED : led های استفاده شده در ساختار والواشر از نوع led های پاور (POWER LED) هستند. توان هر یک از اینled ها به طور معمول یک وات می باشد.می توان برای ساخت والواشر از LED هایی با توان بیشتر مثلا سه وات نیز استفاده کرد، اما هر چه توان led های استفاده شده در والواشر بالاتر باشد،حرارت بیشتری تولید می شود که برای خنک کردن و انتقال این حرارت باید روش هایی را در نظر گرفت.
بنابراین در ساخت والواشر ها اگر led هایی با توان کمتر استفاده شود،حرارت تولید شده کمتر خواهد بود .
2- بدنه :هیت سینک ( انتقال دهنده ی حرارت )در چراغ های والواشر همان بدنه است. معمولا برای انتقال حرارت از فلز آلومینیوم استفاده می شود.
این فلز، حرارت را به خود می گیرد و زود نیز خنک می شود. هر چه بدنه ضخیم تر باشد و سطح تماس بیشتری با هوا داشته باشد، حرارت کمتری در led باقی می ماند و طول عمر قطعه افزایش می یابد.
برای همین تولیدکنندگان قطعات برای کاهش قیمت تمام شده ی قطعات در بازار، معمولا از بدنه ی آلومینیومی سبک تری استفاده می کنند که همین امر باعث می شود بدنه سطح تماس کمتری با هوا داشته باشد و حرارت در قطعه باقی بماند و طول عمر قطعات کاهش پیدا کند.
3- لنز: وظیفه ی لنز ایجاد تمرکز و جهت دهی به نور است. در والواشر ها از یک نوع لنز با یک زاویه ی نور استفاده می شود. از عوامل مرغوبیت لنز، شفاف بودن لنز و نداشتن حباب است.
4-درایور: درایور قطعه ای است که برق شهری را به ولتاژ و جریان مورد نیاز led ها تبدیل می کند. مهم ترین نکته در مورد درایور ها pfc یا همان راندمان یا ضریب تبدیل انرژی به توان مفید است.
راندمان درایورها را معمولا به صورت درصد بیان می کنند، هر چه این عدد بالاتر باشد، نشان می دهد درایور با کیفیت تر است
والواشر ها چه ویژگی هایی دارند :
1-والواشر هااز نظر نوردهی، بازدهی بالایی دارند.
2-توان مصرفی آن ها نسبت به سایر محصولات روشنایی پایین تر است.
3- می توان آن ها را به کمک ریموت کنترل کرد. ( کنترل شدت نور و همچنین زاویه ی تابش )
4- در برابر ضربه مقاوم هستند و از این نظر برای استفاده در نمای خارجی ساختمان ها بسیار مناسب هستند.
5-می توانید تعدادی والواشر را به یکدیگر متصل نموده و طول آن ها را افزایش دهید.
6-شدت نور و زاویه ی تابش نور قابل تنظیم می باشد.