چراغ خیابانی ال ای دی مواد سمی کمتری در مقایسه با چراغ های خیابانی متال هالید و بخار سدیم دارد
از دلایلی که چراغ های گازی و لامپ های بخار سدیم و متال هالاید منسوخ شدند، سمی بودن ترکیبات درون آنها بود. بخار جیوه، ترکیبات سرطان زای فلوئورسنت و دیگر مواد گازی سمی، در صورت ایجاد شکستگی در این چراغ ها می توانند باعث آلودگی محیط زیست شوند.
تماس انسان و سایر جانداران با این ترکیبات خطرناک می تواند ضرر های جبران ناپذیری ایجاد کند. کافی است تصور کنید که تمام چراغ های قدیمی گازی پس از یک تا یک سال و نیم باید تعویض شوند و تعداد آنها را نیز در نظر بگیرید. خواهید دید که هر ساله چه میزان زباله سمی در محیط زیست دفن می شوند.
این در حالی است که چراغ خیابانی ال ای دی ، ترکیبات سمی بسیار کمتری دارد. در حقیقت ال ای دی ها از سیلیسیم ساخته می شوند که آن هم به طور مستقیم از خاک به دست می آید. اگر میزان پلاستیک به کار رفته در ال ای دی ها را نادیده بگیریم، آنگاه میتوانیم بگوییم که ال ای دی ها یکی از سازگار ترین منابع نور با محیط زیست بشر هستند.
راندمان نوری و راندمان الکتریکی بیشتر در این چراغ ها هنگام روشنایی خیابان
روشنایی خیابان های هر شهر به انرژی الکتریکی فراوانی نیاز دارد. این انرژی باید مستقیما توسط نیروگاه های شهر تامین شود. این مساله به معنای این است که شهرداری ها هرساله هزینه زیادی را صرف روشنایی خیابان ها می کنند.
چراغ خیابانی ال ای دی راندمان بسیار بالاتری از چراغ های خیابانی متال هالید دارد. در حقیقت می توان گفت که “برای دریافت میزان نور برابر، انرژی مورد نیاز برای یک چراغ خیابانی ال ای دی حدود یک چهارم تا یک ششم انرژی مورد نیاز برای چراغ خیابانی قدیمی است
روشنایی خیابان ها با سیستم قدیمی، یکی از دلایل گرمای زمین و ایجاد اثر مخرب گلخانه ای است چراغ خیابانی ال ای دی نسل جدید چراغ ها است که گرمای بسیار کمتری تولید می کند
روشنایی خیابان ها که از ساعات اولیه ی غروب آفتاب استارت می خورد و تا طلوع فردا ادامه دارد، همیشه یکی از جذاب ترین سوژه ها برای عکس های هوایی بوده است. حتما شما هم تا به حال به تصاویر هوایی و ماهواره ای دقت کرده اید که در شب هنگام ثبت شده و عظمت شهرسازی امروزی را به رخ می کشد.
جالب است بدانید که روشنایی خیابان می تواند دمای کره زمین را بیشتر کند. این چراغ ها سالهاست که بر تعدادشان افزوده می شود و حداقل ۸ ساعت در شبانه روز را صرف گرم کردن زمین می کنند. اما در قسمتهای قبلی این مقاله، گفتیم که چراغ خیابانی ال ای دی راندمان بسیار بالاتری دارد.
این یعنی مقدار بسیار زیادی از انرژی الکتریکی را صرف تولید نور میکند و قسمت بسیار کمی از آن باعث ایجاد گرما خواهد شد. پس می توان گفت: “سازگار ترین چراغ خیابانی با مشکل گرمایش جهانی، چراغ های ال ای دی هستند”.
روشنایی خیابان با چراغ های خیابانی ال ای دی می تواند هوشمند شود. این یک گام مهم به سمت تکنولوژی شهر هوشمند خواهد بود
هوشمند سازی شهر ها و افزایش میزان کنترل دولت ها روی فضای شهری همواره یکی از موضوعات داغ بوده است. چراغ خیابانی ال ای دی یکی از گزینه های لازم برای هوشمند سازی شهر ها در شب هنگام است. ال ای دی یک قابلیت بسیار ویژه دارد و آن هم توانایی کنترل میزان شار نوری خروجی است.
ال ای دی ها را می توان به وسیله ی مدار فرمان مرکزی کنترل کرد و میزان نور آنها را “بدون اتلاف انرژی قابل توجهی” کنترل کرد. قابلیت هایی مانند افزودن دمای رنگ آبی به طیف نور، کاهش و افزایش شدت نور خروجی و تنظیم دقیق زمان روشنایی و خاموش شدن، از مزایای استفاده از چراغ خیابانی ال ای دی است
ویژگی های بسیار خوب این چراغ ها در سرعت روشن شدن و تنظیم زاویه پخش نور هنگام روشنایی خیابان
چراغ خیابانی متال هالید و بخار سدیم یک عیب بزرگ دارد. این چراغ هنگام روشن شدن به دلیل اینکه نیاز به گرمایش گاز داخلی دارند تا به طور کامل یونیزه شود، تاخیر بین ۵ تا ۱۰ دقیقه ای از خود نشان می دهند. تمام کسانی که تا به حال از لامپ های گازی استفاده کرده اند با این مشکل مواجه شده اند.
عملا برای رسیدن به ماکزیمم نور یک لامپ گازی، تاخیری ۵ تا ۱۰ دقیقه ای وجود دارد. اما چراغ خیابانی ال ای دی با یک ثانیه تاخیر (زمان تقریبی برای عملیاتی شدن خازن های مدار درایور) روشن شده و نور حداکثری خود را هنگام روشنایی خیابان تولید می کنند.
یکی دیگر از دلایل برتری تکنولوژی ال ای دی، گرمای کمتر منبع نور است. بنابر این می توان یک لنز مخصوص را در فاصله ای کم از منبع نور قرار داد تا زاویه پخش نور چراغ به خوبی تامین شود. هر چراغ خیابانی ال ای دی، میتواند یک ال ای دی COB مرکزی داشته باشد یا تعداد بسیار زیادی ال ای دی Power و SMD داشته باشد.
شرکت تولید کننده باید با انجام محاسبات مهندسی نور خیابان “با توجه به ابعاد خیابان” لنز مخصوص برای چراغ را تشخیص دهد. این کار باعث به حداقل رسیدن اتلاف برق خواهد شد.
استقبال بازار های جهانی از محصولات روشنایی و نورپردازی ال ای دی و کاهش روز افزون قیمت این محصولات
قبلا یکی از مشکلات صنعت LED این بود که قیمت تمام شده محصولات بسیار بالاتر از حد توان مشتری قرار داشت. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی تولید ال ای دی و محبوبیت آن در میان بازار های دنیا، قیمت تمام شده ال ای دی ها بسیار پایین آمده و محصولی به صرفه وارد بازار می شود. پیش بینی می شود در سال های آینده این قیمت به طور کامل قابل رقابت با محصولات روشنایی قدیمی باشد.
به دلیل مصرف برق بسیار پایین تر در چراغ خیابانی ال ای دی ، ضخامت کابل های پروژه کمتر می باشد و هزینه کابل کشی پروژه کمتر است
وقتی می گوییم توان مصرفی یک مصرف کننده کمتر است، می توانیم نتیجه بگیریم که در ولتاژ برابر “ولتاژ ۲۲۰ ولت برق شهر” جریان الکتریکی کمتری هم نیاز دارد. جریان الکتریکی کمتر یعنی سطح مقطع رسانای کمتری نیاز است.
بنابر این برای کابل کشی پروژه های چراغ خیابانی ال ای دی به کابل هایی با رشته سیم های نازک تر نیاز داریم و این امر باعث کاهش بهای اجرای پروژه ها می شود. در پروژه های شهری قیمت یکی از مهمترین عوامل ایجاد محدودیت است و تکنولوژی ال ای دی باعث شده است که هزینه اجرای پروژه ها پایین تر بیاید.
چراغ های خیابانی ال ای دی ، هزینه خود را به زودی جبران خواهند کرد.
اختلاف هزینه برق ماهانه چراغ خیابانی ال ای دی با چراغ خیابانی گازی چیزی در حدود یک چهارم برابر است. اگر طول خیابان های یک شهر را در نظر بگیرید به میزان بالای برق مصرفی پی می برید.
فرض کنید برای یک خیابان که در آن ۲۰۰ عدد چراغ خیابانی متال هالید با توان مصرفی ۱۰۰۰ وات به کار رفته است می خواهیم محاسبات انرژِ مصرفی را انجام دهیم. این خیابان به ۲۰۰ کیلو وات برق نیاز دارد “اگر از اتلاف انرژی در کابل کشی مسیر صرف نظر کنیم!”.
همین مقدار روشنایی را می توانیم با ۲۰۰ عدد چراغ خیابانی ال ای دی ۲۰۰ وات تامین نماییم. یعنی کل انرژی مورد نیاز برای روشنایی همان خیابان با تکنولوژی ال ای دی ، برابر است با: ۴۰ کیلووات